skills-for-the-wild-aanbod

Wat we doen

Back to nature

Veel mensen ervaren regelmatig de last van hun dagelijkse routine en beschouwen dit als een onvermijdelijk onderdeel van hun leven. Niettemin is het mogelijk om dit patroon te doorbreken door tijd door te brengen in de natuur, zonder afleidingen, en zo een positievere, vreugdevolle en dankbare basisinstelling te ontwikkelen.

Door het verlies van die voedende relatie met de natuur en de vaardigheden om je er thuis te voelen, zijn ook onze fundamentele gevoelens van veiligheid, evenwicht en welzijn verloren gegaan. Het herontdekken van je innerlijke ‘wilde’ helpt voorkomen dat je leven doelloos wordt en dat je van jezelf vervreemdt.

Onze aangeboren neiging naar natuurlijke omgevingen wordt bovendien verstoord door de moderne stedelijke wereld, terwijl het omarmen van ‘het wilde’ kansen biedt voor het cultiveren van zelfredzaamheid, creativiteit, innerlijke rust en ontvankelijkheid.

Ontdek je speelse wildheid

Het moderne idee dat de mens losstaat van de natuur is anders dan hoe onze voorouders zich zagen, namelijk als een integraal onderdeel van de natuurlijke wereld. Jouw aanwezigheid hier zou niet mogelijk zijn als je voorouders niet in staat waren om te overleven en te gedijen in de natuur. Het is de oorsprong van ons bestaan en heeft mede vorm gegeven aan wie we tegenwoordig zijn.

Bovendien hebben velen hun speelsheid verloren door de behoefte aan controle. Een speelse levenshouding verlicht echter het leven.

Via onze activiteiten in de natuur kan je bewust in het heden leven als een ‘homo ludens’ en je eigen speelse wildheid ontdekken. Want het is juist in de natuur waar harmonieuzer samenzijn en diepere ervaringen tot bloei komen. Dit bevordert een gezonde wederzijdse afhankelijkheid en benadrukt dat zorg voor de natuur òòk zorg voor onszelf betekent.

Ons Aanbod

tent

Outdoor living

Ontdek het vertrouwen om comfortabel en eenvoudig te leven in de natuur met onze begeleiding. Het hoeft niet langdurig of ‘full cavemen’ te zijn. Ons doel is om eventuele belemmeringen zoals gebrek aan vertrouwen, angst voor ongemak, ontoereikende voorbereiding of kampeermateriaal weg te nemen. Kamperen lijkt voor velen nog steeds een overlevingsuitdaging, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Wij staan klaar om je voor te bereiden, je vaardigheden te beoordelen, een concreet plan te maken, een leertraject te ontwikkelen en je mindset en uitrusting te evalueren. 

Van bescheiden tot grootschalig, wij ondersteunen het allemaal.

pickaxe

Bushcraft, primitive skills & crafts

Ontdek de overvloed van de natuur als jouw leefomgeving: een bron voor onderdak, vuur, voedsel en genezing. Duik in specifieke vaardigheden en ambachten.

Onder begeleiding leer je de kunst van primitief vuur maken, van feathersticks tot one-match-fire, snij je lepels en kuksa’s, maak je touw en bewerk je beenderen tot sieraden en gereedschappen.

Ontwikkel, stap voor stap, je essentiële vaardigheden en vergroot je verbondenheid met de natuurlijke wereld. Overwin tenslotte je angsten in het donkere bos en leer omgaan met kou en de uitdaging van enkele dagen zonder eten.

campfire

Journey of leertraject onder begeleiding

Wil je een specifieke vaardigheid leren of een bepaald project uitvoeren? Zoek je een specifieke connectie of wil je een bepaalde uitdaging aangaan? 

Kies een individuele wildernisbegeleiding, waarbij je leert hoe je een vleugje wildheid in je leven integreert, of een intensief leertraject dat een breed spectrum van primitieve crafts en skills omvat. Hierdoor kun je jezelf volledig onderdompelen in eeuwenoude wijsheid en praktische inzichten.

Wij staan je graag bij.

man

Avontuur op maat

Wil je een specifieke vaardigheid leren, een workshop bijwonen of een demonstratie meemaken? Heb je een zeer specifieke vraag of wil je iets heel persoonlijks door ons laten uitwerken? Ben je geïnteresseerd in een langer verblijf of een echte survival in de natuur?

Wij bieden je graag een voorproefje, bijvoorbeeld hoe je zonder moderne hulpmiddelen een waterdichte schuilplaats maakt of van niets naar een stabiel kampvuur gaat. Je kunt ook specifieke ambachten leren, zoals lepels snijden, touw maken, werken met steen, botten, wol, leer en het looien van huiden.

Daarnaast helpen we je graag bij het vinden van de perfecte gastinstructeur die gespecialiseerd is in jouw interessegebied.

Hoe gaan we te werk?

Voorouderlijke wijsheid & vaardigheden

Via voorouderlijke ambachtelijkheid en bushcraft-technieken leren we je het vertrouwen te vinden dat de natuur je alles kan bieden, terwijl je tegelijkertijd een open en nieuwsgierige houding naar je omgeving ontwikkelt. We bouwen ons een beschutte thuis in de natuur, verzamelen voedsel, koken op open vuur en vervaardigen praktische hulpmiddelen uit natuurlijke materialen.

Terwijl je één wordt met de natuur, ontdek je nieuwe aspecten van jezelf en kom je als het ware thuis in jezelf. Je nieuwsgierigheid wordt gevoed, je ontwikkelt creatieve vaardigheden en je ontdekt het belang en de vervulling van ambachtelijk bezig zijn, net als onze voorouders.

We houden onze groepen bewust klein, met maximaal 15 deelnemers, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt om de vaardigheden effectief te leren en te ontwikkelen.