Over ons

Van jongs af aan koesterde Hans een diepe fascinatie voor de natuur en de levensstijl en vaardigheden van ‘primitieve’ nomadische gemeenschappen.

Deze interesse werd niet alleen ingegeven door de technische vaardigheid die achter deze bekwaamheden schuilt, maar ook vanwege de kennis die vereist is om te overleven in de natuur, en de mentale en sociale dynamiek die noodzakelijk zijn om binnen een hechte stam te leven en te functioneren.

Deze manier van leven is gedurende vele duizenden jaren de norm geweest voor mensen en ligt veel dichter bij onze natuurlijke aard dan we wellicht vermoeden.

Tijdens zijn tienerjaren verslond hij talloze boeken over dit onderwerp en paste hij zijn vaardigheden en interesses toe als lid van de zeescouts.

Van leuke workshops tot intense natuurbeleving

Sinds 2016 heeft hij deelgenomen aan outdoor- en bushcraftactiviteiten, zowel individueel als met zijn gezin. Vervolgens heeft hij zich als vrijwilliger aangesloten bij organisaties die dergelijke activiteiten organiseren, en inmiddels is hij al enkele jaren actief als begeleider.

Zijn workshops en activiteiten in verschillende bossen en natuurgebieden in Vlaanderen worden gekenmerkt door een grondige voorbereiding,  individuele aandacht voor elke deelnemer, on-site veiligheidsmaatregelen en een ‘natuurlijke’ aanpak om alles in goede banen te leiden.

Met een overvloed aan kennis en praktische ervaring organiseert hij zowel kort- als langlopende activiteiten, waaronder het aanleren van basisvaardigheden zoals vuur maken, het vervaardigen van gereedschap en het bouwen van onderkomens.

Ben je op zoek naar een diepere natuurervaring? Heb je al wat ervaring met natuuractiviteiten? Dan biedt Skills for the Wild langere periodes aan van volledige onderdompeling in de natuur, waarbij je alle aspecten van overleven in de natuur en het vervaardigen van alle nodige gereedschappen aangeleerd krijgt.

Tijdens de workshops en activiteiten vergaar je niet alleen veel kennis over de natuur en bruikbare materialen, maar kom je ook te weten hoe je de natuur intens kunt beleven en in contact kunt staan met de aarde. Hans leert je ook belangrijke gedragsregels ten opzichte van planten en dieren, hoe je omgaat met kou, honger en dorst, een mogelijke angst voor het donker, en hoe je vlot samenwerkt binnen een hechte groep.

En alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je er een gratis digitale detox bij.

Wil je met ons mee op avontuur?

Nieuwsgierig naar de organisatie van onze activiteiten? Heb je specifieke plannen of praktische vragen? Aarzel niet om ons te contacteren en al je vragen aan ons voor te leggen.